zoeken naar banden

Op bandenmaat
Breedte
Hoogte
Diameter
Zoek banden
Lees de waarden op de huidige band

Op autotype


Speciale dagaanbieding: Goodride SW608 205/55 R16 91H Ä 80,60

map_marker

Snel en gemakkelijk vinden van de beste prijs

Kies maat, de meest betaalbare prijs en slechts Order

wrench

Selectie van banden Services

In de tweede orde stap kunt u eenvoudig kiezen uit onze meer dan 1.390 servicepartners.

clock

Snelle en eenvoudige installatie

Op verzoek monteren we de banden ook op hun deur, of gewoon komen.Encomende facilmente os seus pneus baratos a partir de casa

Wat zijn winterbanden?

Winterbanden zijn zoals de naam al impliceert banden voor in de winter. Deze banden zijn speciaal gemaakt van een zachtere samenstelling van rubber dan hun zomerversie. Er zijn meer lamellen in het profiel en dit zorgt ook voor een betere grip tijdens de winter. Meestal is er een indicatie dat het een winterband is doormiddel van een sneeuwvlok symbool. Deze symbool geeft aan dat er testen zijn gemaakt op de banden en dat deze voldoen aan de minimale eisen van banden die op sneeuw rijden. Uit een onderzoek bleek dat banden die dit sneeuwvloksymbool hadden over het algemeen beter presteerden op een wegdek met sneeuw of regen dan banden zonder dit symbool. Daarom is het ook aan te raden om banden met dit symbool te kopen over banden zonder dit symbool.

Waarom winterbanden kopen?

Wanneer temperaturen laag worden dan wordt rubber harder en minder elastisch. Dit zorgt voor een verminderde grip op de weg en is dus potentieel gevaarlijk. Vanwege dit reden produceren fabrikanten twee verschillende soorten banden. Deze zijn de winterbanden en dezomerbanden. Om te lezen over de zomerbanden kunt u onze zomerbanden pagina bezoeken. Winterbanden zijn echt goed voor de winterse omstandigheden vanwege de hiervoor genoemde zachtere rubber en meer lamellen in het profiel waardoor sneeuw als het ware wordt vastgepakt. Hierdoor heeft u meer grip dan met zomerband en dit zorgt ervoor dat u veel veiliger kunt rijden op sneeuw en op ijs.

Advies

Winterbanden presteren beter dan zomerbanden op een nat wegdek, bij sneeuw, ijs en temperaturen onder 7 graden Celsius. Onder deze omstandigheden bieden ze meer grip en dit verbeterd natuurlijk uw veiligheid. Winterbanden worden vooral geadviseerd voor degene die dagelijks door de winterse weren moeten rijden op vlakke wegens. Met winter banden heb je in de winter een veel kortere remweg dan met zomer banden. Dit is natuurlijk logisch doordat er meer lamellen in het profiel zitten zoals hierboven genoemd. U moet kunnen vertrouwen dat uw auto u veilig van A naar B kunt brengen. Bent u klaar om uw winterbanden te kopen bijmobilemech.nl? Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen en wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.

mobilemech.nl - een aanbieding van Delticom AG 13.07.2024 08:36