Aluminium velg: Moderne aandachttrekkende stijl

Top Seller

AUTEC Skandic

6.5 x 16ET 45
106,87 € per velg

Meest populaire velgen

ALUTEC Ikenu

8 x 18ET 45
af 145,50 €

itWheels ALISIA

6 x 15ET 40
af 94,45 €

BORBET LV4

5.5 x 14ET 43
af 96,81 €

DEZENT TZ graphite

7.5 x 17ET 48
af 136,50 €

Opdat we u geschikte velgen kunnen tonen, moet u eerst uw voertuig kiezen

Wat zijn Aluminium velgen?

Aluminium velgen zijn vaak sportief, maar wat is nou het verschil tussen deze velgen en normale stalen velgen? Aluminium velgen zijn meestal lichter dan stalen velgen en dit zorgt ervoor dat de auto veel zuiniger wordt. Een ander voordeel is de prijs, velgen die gemaakt zijn van aluminium zijn meestal duurder dan normale velgen. Dit komt door het ontwerp en het materiaal. Wel kan er veel meer worden ontworpen met lichtmetalen velgen. Er is namelijk een groot diversiteit aan velgen beschikbaar. Normale stalen velgen kunnen vaak maar tot 17 inch groot worden terwijl lichtmetalen velgen tot maar liefst 22 inch kunnen gaan.

Gebruiksseizoenen

Een ander verschil tussen lichtmetalen velgen en stalen velgen zijn de maanden waarvoor ze worden gebruikt. Een aluminium velg is meestal niet gemaakt om in de wintermaanden te rijden omdat ze sneller dan stalen velgen worden aangetast. Stalen velgen daarin tegen zijn ideaal voor de winter. Aluminium velgen zijn beter om te gebruiken in de zomer om toch je auto een mooi set velgen te geven. Wel zijn er all-seasonsbanden die geschikt zijn voor alle seizoenen.

Onderhoud velgen

Om ervoor te zorgen dat uw velgen goed eruit blijven zien en voor een lange tijd optimaal werken is het belangrijk om regelmatig uw velgen te onderhouden. Aluminium velgen hebben meer onderhoud nodig dan stalen velgen. Wel moeten beiden velgen worden schoongemaakt met een zachte spons en zeer milde schoonmaakmiddelen. Het is aan te raden om een autoshampoo te gebruiken wanneer u uw velgen schoonmaakt. Dit omdat de velgen kunnen worden beschadigd door agressieve schoonmaakmiddelen. Als er zand of grind op uw velg zit moet u dat eerst afspoelen met water om risico van krassen te beperken. Als u uw velgen regelmatig schoonmaakt kunt u ervoor zorgen dat u ze optimaal onderhoud. Dit zal ervoor zorgen dat u zeker nog een lange tijd van uw velgen kunt genieten en ervaart u een betere rijervaring.

Opmobilemech.nl†kunt u velgen vinden voor alle gangbare autoís, SUVís, terreinwagens en kleine vrachtwagens. De levertijd bedraagt ongeveer 6 werkdagen. Mocht het toch gebeuren dat er ondanks de maatregelen toch een vertraging optreedt, dan zullen wij u zo spoedig mogelijk daarover informeren.

mobilemech.nl - een aanbieding van Delticom AG 16.04.2024 08:34